Gravidbloggar

Gravidbloggar

God morgon.

En sak jag har funderat på är varför så många gravida människor startar bloggar?! Jag har själv flera (över 10) vänner och bekanta som startat bloggar i samband med deras graviditeter. Varför är det så? Frisätts det något slags “blogghormon” när man är gravid? Jag säger absolut inte att det är “dåliga” eller ointressanta bloggar. Jag har följt många av dem, redan långt innan egen bebis ens fanns på kartan.

Oavsett om det är “intressanta” eller “ointressanta” bloggar så är det väl ändå lite underligt att så många startas i och med en graviditet? Är det ett sätt för mamman att dokumentera sina upplevelser och förändringarna i tillvaron? Är det för att hålla nära, kära och bekanta uppdaterade om händelseförloppet? Är det för att mammorna, som jag, är sjukskrivna och behöver lite tidsfördriv? Jag vet inte.

Jag kan förstå syftet med att starta en blogg om ens graviditetet skiljer sig på något sätt från det “normala”. Alltså om det uppstår några komplikationer eller omständigheterna kring graviditeten ser väldigt annorlunda ut. I den typen av bloggar ser man syftet väldigt tydligt.

Återigen vill jag påpeka att jag inte tycker dessa “gravidbloggar” är onödiga eller ointressanta, som sagt, har i olika perioder följt flera stycken. Jag kan tycka det är intressant och lite roligt att följa mina vänner och bekantas “tillvaro-bloggar”. Man får en liten inblick i hur de har det och vad som händer i deras liv.

Men som sagt, oavsett innehåll eller tydligt syfte, varför startas så många bloggar under graviditeten?! Jag kan verkligen inte hitta någon typ av undersökning eller studie inom detta! Kanske verkar som ett totalt onödigt fenomen att undersöka men det fick i alla fall mina tankebollar att börja studsa. Om någon DIG:are läser detta så kanske det kan vara ett ämne för ett framtida uppsatsämne.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *