Förlossningsväskan

Förlossningsväskan

Dags att packa förlossningsväskan. Med va faan då?! Jag håller på att bli tokig. Googlar man på “Vad ska man ha i förlossningsväskan” dyker det upp en miljard sidor med listor över vad som borde finnas i förlossningsväskan. Problemet är ju bara att inga är identiska, varenda lista innehåller något nytt föremål. Om jag ska packa ner allt det där kan jag lika gärna boka en flyttfirma och ta med hela hemmet.

Okej, riktigt så allvarligt är det inte men helt seriöst, vad ska man ha i förlossningsväskan? Ni som har fött barn och har erfarenhet av det här med förlossningsväska och dess innehåll, kan inte ni komma sprida lite vishet. Vad hade ni med er? Vad saknade ni i efterhand? Vad tyckte ni var onödigt?

En sak jag har reagerat på att man bör ha i förlossningsväskan är ett förlossningsbrev. Innan jag läste vad det var hade jag några olika idéer för mig och hur ett sådant brev kunde se ut, den som verkade mest trolig i mitt huvud var denna:

“Kära Barnmorska.

Tack för att just du ska hjälpa mig igenom denna utmatning. Innan vi börjar kan det vara bra för dig att veta några detaljer om mig. Jag är smärttålig men har en tendens att bita väldigt hårt i närmsta mjuka föremål när det gör riktigt ont. Som person är jag i vanliga fall ganska…..”

Nu vet jag ju dock att det inte riktigt är så jag ska utforma mitt förlossningsbrev men visst hade det varit roligt om man som barnmorska fick ett sådant förlossningsbrev?!

Efter att ha googlat hittade jag lite mallar och förslag på hur ett förlossningsbrev bör vara utformat. Jag funderar fortfarande på att även skriva ett förlossningsbrev a lá Johanna. Men, det kanske triggar varningsklockor hos BB-personalen och jag vill inte spendera mer tid på sjukhus än vad jag måste.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *